Så vidt vi har kunnet spore tilbage, stammer opskriften fra et optryk i Berlingske Tidende af brunkageopskriften fra Konditori La Glace. Den er dog siden modificeret flere gange før den er endt på nedenstående udgave.
Antal personer | Forberedelses tid |
70-80 stk. | 30 minutter |
|
|
|
Så vidt vi har kunnet spore tilbage, stammer opskriften fra et optryk i Berlingske Tidende af brunkageopskriften fra Konditori La Glace. Den er dog siden modificeret flere gange før den er endt på nedenstående udgave.
|
Ingredienser
- 250 gram Brun farin
- 80 gram Honning Al form for honning kan bruges - det er lettest hvis den er flydende
- 3 tsk. Stødt kanel Brug Ceylon kanel, ikke Cassia
- 1 tsk. Stødt nellike
- 2 tsk. Stødt ingefær
- 1 tsk. Stødt allehånde
- 1 tsk. Stødt kardemomme
- 5 gram potaske
- 500 gram hvedemel
- 315 gram Smør Lad det stå ved stuetemperatur en times tid så det er blødt
- 100 gram Smuttede, hakkede mandler Kan erstattes af hasselnødder eller andre nødder efter smag - jeg foretrækker mandler
Antal personer: stk.
Instruktioner
- Alle krydderierne blandes sammen.
- Krydderiblandingen mikses med brun farin, honning og smør. Sørge for at det hele er blandet godt og homogents sammen
- Mandlerne hakkes groft og blandes ned i de øvrige ingredienser
- Tilsæt mel og blandt det hele godt - gerne på røremaskine.
- Rul dejen i stænger af ca. 5 centimers diameter (eller afhængig af egen ønske om størrelse) Svøb hver af stængerne i film, og læg dem på køl natten over (gerne længere)
- Tag de afkøledes dejstænger ud af køleskabet, og skær dem i tynde skiver af maksimalt en millimeters tykkelse. Dette kan med fordel gøres på en pålægsmaskine. Hver skive lægges på en bageplade med bagepapir eller lignende
- Brunkagerne bages ved 180 grader i varmluftovn i 7-8 minutter. Vær opmærksom på at alle ovne opfører sig forskelligt, så bagetiden er altid vejledende.
Del denne opskrift
Skriv et svar