Familien Søchtings brunkager
Så vidt vi har kunnet spore tilbage, stammer opskriften fra et optryk i Berlingske Tidende af brunkageopskriften fra Konditori La Glace. Den er dog siden modificeret flere gange før den er endt på nedenstående udgave.
Antal personer Forberedelses tid
70-80stk. 30minutter
Antal personer Forberedelses tid
70-80stk. 30minutter
Ingredienser
  • 250gram Brun farin
  • 80gram HonningAl form for honning kan bruges – det er lettest hvis den er flydende
  • 3tsk. Stødt kanelBrug Ceylon kanel, ikke Cassia
  • 1tsk. Stødt nellike
  • 2tsk. Stødt ingefær
  • 1tsk. Stødt allehånde
  • 1tsk. Stødt kardemomme
  • 5gram potaske
  • 500gram hvedemel
  • 315gram SmørLad det stå ved stuetemperatur en times tid så det er blødt
  • 100gram Smuttede, hakkede mandlerKan erstattes af hasselnødder eller andre nødder efter smag – jeg foretrækker mandler
Instruktioner
  1. Alle krydderierne blandes sammen.
  2. Krydderiblandingen mikses med brun farin, honning og smør. Sørge for at det hele er blandet godt og homogents sammen
  3. Mandlerne hakkes groft og blandes ned i de øvrige ingredienser
  4. Tilsæt mel og blandt det hele godt – gerne på røremaskine.
  5. Rul dejen i stænger af ca. 5 centimers diameter (eller afhængig af egen ønske om størrelse) Svøb hver af stængerne i film, og læg dem på køl natten over (gerne længere)
  6. Tag de afkøledes dejstænger ud af køleskabet, og skær dem i tynde skiver af maksimalt en millimeters tykkelse. Dette kan med fordel gøres på en pålægsmaskine. Hver skive lægges på en bageplade med bagepapir eller lignende
  7. Brunkagerne bages ved 180 grader i varmluftovn i 7-8 minutter. Vær opmærksom på at alle ovne opfører sig forskelligt, så bagetiden er altid vejledende.