Brunkager.dk

Brunkager - opskrifter, smagstest og FAQ

Familien Søchtings brunkager

8. december 2014 The Gingerbread Man Skriv kommentar

background
Familien Søchtings brunkager
Print Recipe
Så vidt vi har kunnet spore tilbage, stammer opskriften fra et optryk i Berlingske Tidende af brunkageopskriften fra Konditori La Glace. Den er dog siden modificeret flere gange før den er endt på nedenstående udgave.
Antal personer Forberedelses tid
70-80 stk. 30 minutter
Antal personer Forberedelses tid
70-80 stk. 30 minutter
background
Familien Søchtings brunkager
Print Recipe
Så vidt vi har kunnet spore tilbage, stammer opskriften fra et optryk i Berlingske Tidende af brunkageopskriften fra Konditori La Glace. Den er dog siden modificeret flere gange før den er endt på nedenstående udgave.
Antal personer Forberedelses tid
70-80 stk. 30 minutter
Antal personer Forberedelses tid
70-80 stk. 30 minutter
Ingredienser
  • 250 gram Brun farin
  • 80 gram Honning Al form for honning kan bruges - det er lettest hvis den er flydende
  • 3 tsk. Stødt kanel Brug Ceylon kanel, ikke Cassia
  • 1 tsk. Stødt nellike
  • 2 tsk. Stødt ingefær
  • 1 tsk. Stødt allehånde
  • 1 tsk. Stødt kardemomme
  • 5 gram potaske
  • 500 gram hvedemel
  • 315 gram Smør Lad det stå ved stuetemperatur en times tid så det er blødt
  • 100 gram Smuttede, hakkede mandler Kan erstattes af hasselnødder eller andre nødder efter smag - jeg foretrækker mandler
Antal personer: stk.
Instruktioner
  1. Alle krydderierne blandes sammen.
    DSC_5752
  2. Krydderiblandingen mikses med brun farin, honning og smør. Sørge for at det hele er blandet godt og homogents sammen
    DSC_5799
  3. Mandlerne hakkes groft og blandes ned i de øvrige ingredienser
    DSC_5803
  4. Tilsæt mel og blandt det hele godt - gerne på røremaskine.
  5. Rul dejen i stænger af ca. 5 centimers diameter (eller afhængig af egen ønske om størrelse) Svøb hver af stængerne i film, og læg dem på køl natten over (gerne længere)
    DSC_5818
  6. Tag de afkøledes dejstænger ud af køleskabet, og skær dem i tynde skiver af maksimalt en millimeters tykkelse. Dette kan med fordel gøres på en pålægsmaskine. Hver skive lægges på en bageplade med bagepapir eller lignende
    De bedste brunkager skæres tynd på en pålægsmaskine
  7. Brunkagerne bages ved 180 grader i varmluftovn i 7-8 minutter. Vær opmærksom på at alle ovne opfører sig forskelligt, så bagetiden er altid vejledende.
    Bageplade med brunkager efter modificeret opskrift fra La Glace
Del denne opskrift

Jul, Småkager Brunkager

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Julesweater.com

julesweater-jul

Populære artikler

  • Brunkage FAQ – alt om brunkager
  • Brunkage test – vi tester de bedste brunkager
  • Brunkager opskrift – alle opskrifter på de bedste brunkager

Reklamer

Copyright © 2025 · Daily Dish Pro Theme til Genesis Framework · WordPress · Log ind